Category: Ese/Essay

jakobson

Ç’është poezia? – Roman Jakobson

Ç’është poezia? – Roman Jakobson   Roman Osipjeviç Jakobson (Moskë 1896 – Boston 1982), një ndër figurat më qendrore të formalizmit rus, pastaj, së bashku me Trubeckoin dhe Muharzhovskin –  të rrethit linguistik të...

11125408_987125214653341_1325794417_n

STATUSI I SHKRIMTARIT SOT – Mimoza EREBARA

MIMOZA EREBARA STATUSI I SHKRIMTARIT SOT (Kumtesë e lexuar në Prishtinë, LSHK në festivalin Drini Poetik ) Gjithësecili prej nesh është mëse i ndërgjegjshëm se ndonëse ne kemi një angazhim të përbashkët në besimin...